Proteinowe Browni z Fasoli

Ciasto, którego przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 min., a później już tylko pieczenie. Tak, to możliwe. Moje browni z fasoli, to idealny przepis dla zabieganych czy nielubiacych gotować. Jest nie tylko słodkim deserem, ale i pełnowartościowy posiłkiem.  Duża dawka białka, stosunkowo niska zawartość węglowodanów. Również nie zawiera glutenu, więc też dobry deser dla osób na diecie bezutenowej.

PROTEINOWE BROWNI Z FASOLO

Czas przygotowania: 15 min.+ 45-50 min. pieczenia


Składniki na forme 20cmx20cm: 

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  •  5 łyżek mleczka kokosowego (polecam aroy-D lub Real thai)
  •  2 miarki (ok. 60g) odżywka białkowa (u mnie smak ciasteczkowy), może być wegańska lub bez odżywki
  •  2 średnie banany ok. 120-150g szt.
  •  3 łyżki kakao naturalne

2 czubate łyżki mąka kokosowa

  •  1 łyżeczka proszek do pieczenia
  •  3 łyżki olej kokosowy nierafinowany
  • 1 łyżeczka erytrytol-opcjonalnie
  • Owoce na wierzch: maliny/borówki/jagody

Przygotowanie:


Fasolę osączyć z zalewy i przepłacać pod wodą. W blenderze kielichowym/misce umieścić wszystkie składniki i zmiksować na gładką mase. Formę do pieczenia natłuścić olejem, przelać masę do formy. Owoce ułożyć na wierzchu i piec w piekarniku w temp. 180 stop., przez ok 45-50 min.

Napisz komentarz