Nie znam osoby, która nie uwielbia czekolady. ? Ta słodkości zawsze była na liście produktów, które należy ograniczyć dla osoby chcących popracować nad swoją sylwetka i zgubić parę zbędnych kilogramów. A tym bardziej, gdy cierpimy na nadwrażliwości pokarmowe np. białko mleka krowiego. Jedynie gorzka czekolada i najlepiej ta z najwyższą zawartością kakao min. 60% jest dla nas zdrowsza.
Z tym przepisem czekolada nie jest już na liście zakazanych słodkości. Jest to dobra wiadomość dla wszystkich czekoladożercow i alergików! ???
Fit czekoladki
- Czas przygotowania: 10 minut + 30 minut chłodzenia
- 3 łyżki karobu
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 50 ml mleko kokosowe
*proporcje można modyfikować, w celu uzyskania bardziej kakaowego lub karmelowego smaku. Nie można zmniejszać ilość oleju kokosowego, który nadaje czekoladkom stałą konsystencję.
Czy można zamiast karobu dodac wiecej kakao?
Tak można 🙂