Jakie są Wasze ulubione muffiny? Czekoladowe, z owocami czy bakalmiami? A co powiecie na FIT MUFFINKI, które można jeść bezkarnie, wtedy kiedy mamy na nie ochotę?? Przepis jest banalnie prosty i błyskawiczny w przygotowaniu. Po
niecałej godzinie możemy zajadać się tą małą babeczką, w wersji bezglutenowej z czarnymi porzeczkami i sokiem z buraków, który nadaje im różowy odcień- im więcej soku dodamy, uzyskamy bardziej intensywny kolor muffinek.
Muffiny z sokiem z buraków
- Czas przygotowania: 10 minut+ 25 minut pieczenia
- 4 szklanki mąki ryżowej, jaglana lub inna bezglutenowa
- 1 szklanka erytrytolu/ksylitolu
- 3 jaja
- 2 łyżki sody oczyszczonej
- 300 ml mleka roślinnego ( u mnie kokosowe)
- 1/3 szklanki soku z buraków
- ¾ szklanki oleju kokosowego, rozpuszczonego
- 2 garści czarnych porzeczek lub innych owoców (mogą być mrożone)
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać na gładką masę. Na koniec dodać owoce. Między czasie wstawić piekarnik na 180 stop. Gotową masę przełożyć do foremek i piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 min.Smacznego!?