Fit browni z khaki i migdałami

 

Kto powiedział, że czekolada na diecie jest zakazane❕ 🍫🍫

Mocno czekoladowe, zdrowe Brownie z kaki i migdałami, glutenfree i sugarfree. 🍫🍰 Ciężkie, wilgotne i pachnace gorąca czekolada.
Super ciacho na poprawę nastroju, która jest też bombom magnezową. Doskonale na rozładowania napięcia po ciężkim dniu! 💪

Przed Wami przepis na Brownie idealne dla wszystkich dbających o zdrowie i żyjących w stresie! 💚😍

Fit browni z khaki i migdałami 

  • Czas przygotowania: 10 minut+ 20-25 minut pieczenia
Składniki na blaszkę okrągło o śr. 20cm.:
  • 5 jajek
  • 50 g mąki kokosowej
  • 200g/2 gorzkie czekolady 85% i więcej kakao
  • 5 łyżek syropu z daktyle, może być inny syrop klonowy, z agawy lub eryrtytol czy ksylitol
  • 1 łyżka karobu
  • szczypta soli himalajskie
  • 180g oleju kokosowego
  • 150g płatki migdałowe
  • 1 szt.  khaki
Przygotowanie:

W rondelku rozpuścić olej kokosowy i czekoladę, dodać karob i mieszkać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie zdjąć z ognia do ostygniecia. Jaja lekko rozbić, dodać mąkę kokosową, syrop z daktyli lub inny słodzik, uprażone płatki migdałowe (niewielka ilość zostawić do posypania wierzchu upieczonego browni ) i szczyptę sody oczyszczonej. Chwilę mieszamy, po czym dodajemy ostudzoną masę czekoladową z olejem kokosowym.
Ciasto wlewamy na wyłożona papierem formę do pieczenia i posypujemy z wierzchu pokrojonym kaki. Piec w temp 190 stop. przez 20-25min. Ciasto w środki musi zostać miękkie. Gdy nieco ostygnie posypać płatkami migdałowymi.

Smacznego ❗💚🍫

 

Napisz komentarz